2. Evenementen Kerstmarkt Dordrecht

Kerstmarkt Dordrecht

Winters genieten op de Kerstmarkt Dordrecht!

Bij december horen natuurlijk de donkere dagen voor Kerst. De temperaturen gaan omlaag, de dagen worden korter en de avonden langer. Dat dit ook best knus en gezellig kan zijn merk je op de Kerstmarkt Dordrecht. In de aanloop naar de feestdagen geniet je in het historische centrum van Dordrecht van de ultieme kerstsfeer.

Op 13, 14, en 15 december is de Dordtse binnenstad weer omgetoverd tot een Kerstmarkt. De honderden monumenten die de stad rijk is en de prachtige binnenhavens vormen het decor voor een route van kerstkraampjes en pagodes. Via een route door de stad vind je in de winkels of bij de kerstkramen gegarandeerd de leukste kerstcadeaus, nieuwe ballen voor in de kerstboom of die ene foute kersttrui voor tijdens het kerstdiner.

Kerstpodia en knusse winterterrassen
De Kerstmarkt Dordrecht is meer dan alleen kerstkramen. Kerst wordt een belevenis in Dordrecht en dit merk je onder andere op de verschillende muzikale winterterrassen. In de schaduw van het oude Stadhuis kun je, met muzikale ondersteuning van onder andere gospelkoren, heerlijk genieten van glühwein of een warme chocolademelk. Op vrijdag- en zaterdagavond kun je hier zelfs uit volle borst meezingen met moderne en klassieke kerstnummers tijdens de Christmas-sing-a-long.

Op de Aardappelmarkt geniet je, met zicht op de mooie historische binnenhavens, van verschillende optredens op het muzikale winterplein. Omringd door (monumentale) panden kom je helemaal in gezellige kerstsferen met de muziekkoren en artiesten die hier hun muzikale talenten ten gehore brengen. Je kunt hier ook genieten van lekkere hapjes en drankjes bij één van de foodtrucks.

In en om de Grote Kerk
Een andere niet te missen stop tijdens een rondje over de Kerstmarkt is de Grotekerkstuin. Hier vind je een intiem kersttheater. In de Scandinavische tipi verrassen artiesten en muzikanten bezoekers met een leuke theatershow. In de Grotekerkstuin staat ook de levende kerststal. Hier ontfermen herders zich over ossen, ezels, ganzen, kippen, schapen, geiten en zelfs een kameel! Ook de Grote Kerk is te bezichtigen.

De Kerstmarkt Dordrecht is dus dé plek om tijdens de donkere dagen voor kerst optimaal te genieten van de langer wordende avonden. Honderden lichtjes sieren de stad, kerstliederen klinken door de straten en heerlijk geurende  lekkernijen wachten je op. Mocht je nog niet in de kerststemming zijn, na een bezoek aan de Kerstmarkt Dordrecht kun je daar niet meer onderuit!