8. Regio Hoeksche Waard

Hoeksche Waard

Rust én ruimte, een verademing!

Komende vanuit één van de tunnels die de Hoeksche Waard met de regio Rotterdam en Dordrecht verbindt, word je getrakteerd op weidsheid en schier eindeloze luchten. Een gebied waarin akkers het beeld bepalen. Hun bloeiende randen voorzien het eiland ‘s zomers van de mooiste kleurcombinaties over een lengte van meer dan 500 km! Een lust voor het oog, dat zeker. Én goed voor de biodiversiteit van insecten die meehelpen de gewassen van dit overwegend agrarisch gebied gezond te houden. De binnendijken met hun bomenrijen vormen groene linten in het landschap. Soms zijn ze lang en kaarsrecht, soms slingeren ze langs kreken, molens en historische boerderijen.

De Hoeksche Waard ten voeten uit
Het Nationaal Landschap Hoeksche Waard is een trekpleister voor iedereen die graag fietst, wandelt of de watersport beoefent. Je beleeft de natuur hier van dichtbij: een hele dag struinen door het getijdengebied van het natuureiland Tiengemeten of bij Strijensas te voet of per kano de Oeverlanden ontdekken. Misschien wandel je liever in de Korendijkse Slikken langs het Haringvliet waar je vogels kunt spotten, zeldzame bloemen ontdekt of je je gewoon even ‘alleen op de wereld’ voelt? Alles is mogelijk.

Het is niet alleen het landschap waardoor je van de Hoeksche Waard gaat houden. Je kunt er naar hartenlust winkelen, musea bezoeken of ga naar één van de vele evenementen. Wil je genieten van producten uit de regio? Schuif dan aan in een restaurant of bezoek één van de boerderijwinkels en ga daarna zelf aan de slag met potten en pannen!

Er is zoveel te zien en te beleven in de Hoeksche Waard. De VVV heet je van harte welkom en helpt je graag op weg. Nu alvast meer weten? Kijk dan op www.vvvhoekschewaard.nl.